WhatsApp-ın məlumatları "Facebook"a göndərməsini necə deaktiv etmək olar?

WhatsApp-ın məlumatları "Facebook"a göndərməsini necə deaktiv etmək olar?

Digər
08.05.2017 PAYLAŞIM
TECHNOTE @technote TECHNOTE logo icon

WhatsApp, istifadəçilərin şəxsi məlumatlarını "Facebook”a göndərməyə hazırlaşır. Təbii ki, reklam məqsədləri üçün. Lakin bu servislər şəxsi məlumatları necə əldə edirlər və bu funksiyanı necə deaktiv etmək olar?

25 Avqust tarixində WhatsApp elan etdi ki, messencer istifadəçilərin telefon nömrələrini və digər şəxsi məlumatlarını "Facebook”a göndərəcək. Şirkət, istifadəçiləri əmin edib ki, ismarıclar əvvəlki kimi end-to-end protokolu üzrə şifrələnəcək, istifadəçilərin foto və digər vacib məlumatları "Facebook”a göndərilməyəcək və reklamçılar insanların telefon nömrələrini əldə etməyəcəklər. "Technote.az”ın "Lifehacker.ru” saytına istinadən verdiyi xəbərə əsasən bu üsulla "Facebook” reklam hədəfləməsini yaxşılaşdırmaq üçün daha çox məlumat əldə etmək istəyir. Əgər siz məlumatların "Facebook”un reklam platformasına göndərilməsi ilə razılaşsaz onda yaxın zamanda messencerdə sizə tanış olan şirkətlərin reklamları ilə qarşılaşacaqsınız.

Telefon nömrələrindən əlavə olaraq WhatsApp aşağıda təqdim olunmuş məlumatları da yığacaq.


Əməliyyat sisteminin növü

Ekran ölçüsü

Rabitə operatoru

Cihazın identifikatoru

Tətbiqlərin istifadə olunma tezliyi

Ölkənin telefon kodu

Məlumatların göndərilməsini necə deaktiv etmək olar?

WhatsApp məntiqi olaraq düşündü ki, şəxsi məlumatların paylaşılması ilə bir çox istifadəçi razı olmayacaq. Məhz buna görə bu funksiyanı deaktiv etmək imkanını yaratdı. Əgər siz artıq WhatsApp-da qeydiyyatdan keçmisinizsə onda bu funksiyanı deaktiv etməyin iki yolu var.

WhatsApp-a daxil olduğunuz zaman ekranda "Conditions and Privacy Policy” bölməsi əks olunacaq. Şərtləri qəbul etməyə tələsməyin və "Read” düyməsinə klikləyin. Səhifənin aşağı hissəsində qəbul etmək düyməsi olacaq. Əgər siz məlumatların paylaşılmasını qəbul etmək istəmirsinizsə ilk öncə həmin düymənin yuxarısındakı kiçik yazının yanındakı "seçim” işarəsini aradan qaldırandan sonra düyməyə klikləyin.

Yox əgər siz şərtləri artıq qəbul etmisinizsə onda funksiyanı deaktiv etmək üçün sizin 30 gününüz var. Bunun üçün tətbiqdə "Settings” -> "Account” -> "Share my account info” bölməsinə daxil olaraq funksiyanı deaktiv edə bilərsiniz.


 

 

 

 

 

 

 

Qeyd: Şərhlərdə nalayiq ifadələr işlətmək, reklam xarakterli mətn paylaşmaq qadağandır.

Şərh yoxdur

Şərh yazmaq üçün daxil olun


DAHA ÇOX


Azercell jurnalistləri Milli Mətbuatın 145-illiyi münasibətilə təbrik edir!..

Məlumatın, xəbərin son dərəcə əhəmiyyətli olduğu ən həssas zamanlarda məhz şücaətli jurnalistlər öz ..


ABŞ-da Google şirkəti məhkəməyə verildi: Səbəb nədir?

ABŞ-da Google şirkəti Android əməliyyat sistemi səbəbilə məhkəməyə verildi.


Alimlər tarixdə ilk dəfə yeni planetin yaranma prosesini müşahidə ediblər (VİDEO..

Hal hazırda olan aktual elmi nöqteyi nəzərdən kainatın yaranması Böyük Partlayış ilə başlayıb. Lakin..


Əsrin sonuna gözlənilən iqlim dəyişikliyi artıq bütün qitələrdə başlayıb..

Güman olunurdu ki, tropik və subtropik regionlarda təyin olunacaq isti və nəm iqlim şəraiti planetin..


Astronomlar Yer kürəsinə ən yaxın olan qara dəliyi aşkar ediblər

Avropa cənub rəsədxanasının (ESO) astronomlarının rəhbərliyi altında olan tədqiqat qrupu kosmik miqy..


'Pandemiya hal hazırki dünya iqtisadiyyatına son qoyacaq və onu tanınmaz hala sa..

İqtisadi böhranlar baş verən zaman onların nəticələri bir neçə ildən sonra heç gözlənilməz istiqamət..

×